Tuesday, December 7, 2010

bilik baru


assalamualaikum semua...

korang mesti dah tau yang aku sekarang dah pindah bilik. dari 1A-02-17 (C) kepada 1A-04-32 (C). jauh kan beza tu. dan jauh la jugak jarak aku dengan ex roommate dulu. rindu gelak tawa dengan dila, qila n jijah. tapi sekarang dah lain dah. sekarang roommate baru. katil baru. almari baru. pemandangan baru. semua baru. dan mungkin bagus la jugak untuk aku kenal dengan budak budak law yang lain. dan sebenarnya, aku x pernah kenal atau jumpa roommate aku yang baru ni! like seriously la kan. haha. dan itu mungkin dia punya kebaikan la.


katil baru


boleh nampak menara dari bilik aku


kat bawah pun boleh tengok 'clear' sekali kalau ada apa apa


blok 2A

post ini pun x ada apa apa pun. just nak introduce bilik baru. hehe. cuma apa yang aku harapkan ialah agar sem ini aku dapat berjaya dengan lebih cemerlang lagi. takut jugak kalau kalau x dapat meneruskan pengajian dalam bidang law ni. walau apa apa pun, Allah lebih mengetahui...

Thursday, December 2, 2010

setahun kemudian.


assalamualaikum semua....

'setahun kemudian.' mcm ayat klise je kan. ala, yang selalu keluar dalam drama drama swasta tu. huhu.

okay. cukup cukup la nak merepek ni. tajuk post pun dah macam ni. so korang mesti terfikir fikir, apa yg 'setahun kemudian' ni? sebenarnya, dah hampir setahun dah aku menamatkan pengajian kat mrsm dulu tu (rindu tau!), yakni dah hampir setahun la jugak aku dah tamat spm ni. kalau dikenang masa dulu dulu tu, selalu je kan nak buat 'time machine', so tak payah la nak rasa debaran dan kepanikan masa jawab spm tu. terus je kepada masa nak kemas kemas barang dan keluar selama lamanya dari tempat tu (dulu rasa tempat tu macam penjara!). tu dulu la. tapi sekarang dah lain. rasa lain. mrsm kuala terengganu dah naik nama kot. yang pasti, baik la.



we, the seniors, ruled the college. (l to r: alia, sarah, syaz, syeeda, anis)


handphones are so like illegal things at our college.but, we love to smuggle them.we always do seniors stuffs.


again.


and again.


our official ' baju maktab' or outing uniform


outing time. ( anis and ifah)


my class (5 al-farabi) is a little bit messy.


batch 0809 (unforeseen)


and yet, though i used to hate the rules at the college, i still missed this 'penjara'.

bila dah tahun akhir nak belajar kt mrsm ni, selalu terfikir dalam hati, " kalau setahun dari sekarang, aku kat mana ya? belajar u ke? kerja ke? dapat pergi overseas ke?". dan macam macam lagi la. banyak betul angan angan dan imaginasi aku ni. haha. kelakar pun ada. sedih pun ada. sedih sebab result spm aku tak sehebat mana nak dibandingkan dengan batchmate yang lain. kira macam tak hebat la, tak ada kelas la budak mrsm dapat result banyak itu je. tapi tak apa, aku redha. Allah bagi apa yang terbaik buat aku sekarang.

tengoklah sekarang aku belajar kat mana sekarang, 'the best law school in malaysia'. hehe. nak bangga la sikit sikit kan. haha.. *kenyit kenyit*


college of mawar


bahagia kenal bella zahiri. haha


it's called teamwork.


we eat together.


happy faces.


the boys, acap is missing.

hidup dekat uitm ni memang sangat berbeza dengan hidup dekat mrsmkt. tapi, pengalaman hidup dekat mrsmkt tu agak berguna la jugak untuk diaplikasikan di uitm ni. hidup kena berdikari. dan pengalaman di mrsmkt itulah yang banyak mematangkan aku.

dan lihatlah aku sekarang. hampir setahun dari apa yang aku asyik fikir fikirkan dahulu. sekarang aku di sini. uitm shah alam. asasi undang undang. siapa tahu aku boleh berada di sini, mengambil kursus yang tak pernah aku teringin untuk ambil. tapi ini mungkin apa yang Allah dah tentukan lorong hidup aku. aku akan cuba terima dengan sebaik mungkin. insya-Allah...

p/s : sorry, aku tak ada la gambar girls ramai ramai kelas lwp02c. hehe

Sunday, November 28, 2010

new semester, new subject

assalamualaikum to all readers...

so maybe all of you had noticed that i had begun my new semester few days ago. it was a very tiring week for me though. i never expect to receive some tasks and works regarding the assignments! this is just the first week, and we all already got our assignments that shall be completed in few weeks! what the..haha. some of us maybe flabbergasted, but for me, this is just too much. haha. we never expect things like this will happen in the first week of our very new semester. all i was thinking was some ice breaking with the new lecturers, or a few classes might be cancelled due to some reasons. to get the assignments is last thing i've ever thought in my mind. but, what should i say, the new semester is more challenging compared to the previous one. i gotta take it, or leave it (who would ever just leave their assignments behind? u'll fail later!).

so here is the list of subjects that i'm gonna learn this semester:

bel 332 ( english for pre degree law I) - madam puspa
bel 342 (english for pre degree law II) - sir harcharan singh
mtc 037 ( intro to law II) - madam atifah
mtc 039 ( intro to social psychology) - madam fazlin
mtc 087 ( intro to law III) - madam nazida
mtc 088 (contemporary global issue, lecture) - madam rafidah
mtc 088 ( contemporary global issue, tutorial) - madam nurul huda
mtc 099 ( economic issue and problems) - madam jan ng

for this semester, some lecturers from the last semester are still continue to teach us ( madam puspa, madam fazlin, madam atifah). this is a good news for us as we don't have to be worried about not knowing the lecturers. all of us known them very well on how they teach us and conduct in giving the carry marks for the subject. it's a bonus for us (yeay!).

and for the another five lecturers that we never see or know how they teach their students before, here it comes the new challenge for us. some might be excited, some might be scared. HAHA (i don't why i type the haha with the capslock on). for me, this might be right time for our class to get know with other lecturers. if we keep getting the same lecturers for every semester, it will make our learning sessions become bored (sorry, but no offence). and i hate to be struck by boredom. it's like another hurdles that avoid me to from being focus and get a better result.but personally,i missed sir helmi's classes so much and i'm so sad that he's not gonna teach our class this semester.i envy the other class that got him teaching them.though he's so sarcastic,but that's the way i like him. haha. ("i'm a legend" <-- his favourite phrase).

nevertheless, getting new lecturers also mean that the business is risky. like i said before, we all don't know how the lecturers behave and either the gossips are true or not (students love to gossip about their lecturers! don't be shocked about that). but honestly, i'm keen to see how madam nazida gonna teach us later. are the gossips that we've been heard before are true? or it's just a dud? (some students bruit false gossips).

well, gotta go now. get some shower and perform the maghrib prayers. after that, i'm (reluctantly) going to finish the homework that sir harcharan gave to us. ( OMG, i'm so stressed!)

tata everybody :)

Friday, November 26, 2010

the last missing pieces


it suddenly came up in my mind
that i never told you what i supposed to say
and i'm sure you will never knew about it
forever.

i'm good in keeping secrets and my feelings
that dwell firmly in my heart and my soul
but it never gonna change the fact
how i truly feel about you

i'm no good in showing my love and affection
but when i said so, i really meant it
never lie, i hate lies, and liars too
when you don't mean it, don't say it

i'm prefer to keep my love life as a secret
it's just between you and me
it's none of the whole world's business
to know about it.

thinking of getting another one is not necessary
i'll let the time do it's job
and when the right time comes, i'll be ready
i guess.

being in a solitude is neither great nor worst situation
ever happened to me
and it doesn't render my mindset to change totally
because life taught me to be strong, every time.

and as the time passed by, slowly
the feelings never changed
it stays well in my heart and my soul
maybe, just maybe eternally.

i will not succumb to my desires easily
because the desires will turn me into a weak person
and i know it well
yes, i do.

so i guess this is it, i'll never look back
because we'll never gonna go back to the past
and try to alter the ending
it's not gonna happen

thanks for everything, i appreciated it a lot
and you know that
it's great to know a person like you
though we'll never meet

and i'm sorry, i still didn't believe the true love.



adios, el amor.










Sunday, November 21, 2010

kembali ke sekolah

assalamualaikum semua..


budak budak sekolah baru nak start cuti, aku dah kembali utk menyambung pelajaran aku kat uitm plak. haha. dah hampir dua bulan cuti tanpa buat apa apa, memang best. haha. otak ni maybe dah ingat x ingat je apa yg dah belajar dulu.
semalam baru first time aku tido kat bilik baru. 1A-04-32. tinggi gila dowh! semput and penat aku nak mendaki tangga tu. 4 tingkat tu! lama lama kurus la aku. haha. tapi tu memang aim aku pun. dok kat sini body kena fit sikit. haha. dah la dok tinggi tinggi, kelas dah la jauh plak tu.haha

roommate aku semua okay okay je. baru kenal gitu gitu je. masa first day yg daftar tu pun sempat tau nama je. tu pun dua orang je. sorang lagi baru kenal time aku balik tido kat sini. haha. x sempat. lepas daftar and letak letak barang, terus blah balik rumah abg long. haha.

semalam sempat juga pergi melawat bilik qila and dila. bilik diaorang memang jauh. jenuh aku nak pergi ke bilik diaorang. qila and jijah tingkat 4 blok b. dila tingkat 3 sama blok dengan aku. lama la jugak melepak kat bilik qila tu. layan movie thai. saja saja nak jumpa, lepas rindu kat diaorang. tapi roommate aku ni okay saja. baik baik semua. huhu.

dah la, setakat ni jela. nak gi mandi dulu. kelas start pukul 10.30 am hari ini. tiring day babe!



tata semua

Wednesday, November 17, 2010

selamat hari raya aidil adha and i'm so not ready going back to shah alam!

assalamualaikum to all my readers.. :)

i think it's not too late for me to wish a very happy eid adha to all muslims in the world. thinking that maybe some of you have spare their time to visit the relatives and friends on this lovely day. but to me, myself, it doesn't come up in my mind to celebrate this festive like others do. slaughter the cow and goat, or something bigger like the camel. having fun together cutting the meat into pieces. reminisce the old times. that is so not me this year. i don't know why. but maybe for some reasons, it affects me to behave that way.

reason 1: no one is coming back to kelantan this year. abg long and abg ja celebrate raya haji at their wives' village. our house is quite boring and quiet. there's only five of us in the house.mom just prepare some rendang and pulut kuning. at least there's something for us to eat before went back to the village.

reason 2: mom and dad is not doing the korban this year. it's clearly because we're going back to shah alam tomorrow (a day after the raya) and the time will be really short.

so,i guess, i'm hoping for a better raya haji next year. the more, the merrier, right?

yeah, so i'm like sort of going back to uitm this saturday. and we will start our journey tomorrow. did i say we? well, yeah. my parents and my brother. they are sending me back cause i brought so many things back home. haha.

so, tonight will be the last night for me to be here. at my lovely room. to feel the last damn cold room. haha. i'll miss the tv. i'll miss my mom's food. i'll miss my little kittens. i'll miss my time being a full time couch potatoes. haha. but the one that i'll miss the most is my family (aww!). i love them so much. no matter what. cause they're the only thing that belong with me. the priceless family. love you, mom and dad. and yeah, big brothers. though sometimes you asked me to do your laundries. haha.

i had pack some of the things. clothes especially. the're A LOT. haha. tomorrow will be our long journey. need to get some sleep now. night people. :)

see you later, kota bharu.
hi, shah alam.

Tuesday, November 16, 2010

happy birthday ibu!


dear ibu,

i would like to wish a very happy 55th birthday to you. hope that Allah will bless you with everything that you've done. i wish that you will always in the pink of health and stay strong, like a superwoman. haha. getting older doesn't render you to became weaker. you're getting stronger. 55 is just a number. you still look fabulous, ibu.

be tough, be beautiful. you know that i didn't know how to show my love and affection to you, but trust me ibu, i love u and i'll always will do.

your daughter,

mimi.



Saturday, November 13, 2010

when a heart break, it won't break even.


THE SCRIPT - BREAKEVEN


I'm still alive but I'm barely breathing
Just praying to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

Her best days will be some of my worst
She finally met a man that's gonna put her 1st
While I'm wide awake she's no trouble sleeping
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces

They say bad things happen for a reason
But not wise words gonna stop the bleeding
Cos she's moved on while I'm still grieving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(One still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven)

You got his heart and my heart and none of the pain
You took your suitcase, I took the blame.
Now I'm tryna make sense of what little remains
Cos you left me with no love, no love to my name.

I'm still alive but I'm barely breathing
Just praying to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

What am I gonna do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(One still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven)



malaysian university english test


assalamualaikum semua..

hari ni dah lepas la segala kesusahan dan kerisauan aku tentang exam MUET tadi. alhamdulillah, aku dapat isi semua tempat kosong yg disediakan. haha. tapi tu x bermakna semua yg aku jawab tu betul belaka. paper yg paling menggugat iman aku adalh paper reading dengan listening. susahnya Allah saja yg tahu. aku dah hampir panik, nak berlari keliling dewan tu. punya la gabra tahap dewa. dah la aku datang lewat tadi. exam dah nk start aku baru sampai dewan tu. lewat tu sebab aku x tahu yg diaorang buat test kt dewan. aku ingatkan dia buat dalam kelas ke ape.mujur la dewan tu x jauh sangat dengan sekolah tu. dah la plak aku dh sampai kt dewan tu nama aku x ada plak dalam list calon yg exam kt sana. punya la aku takut gila kalau kalau aku x dapat exam kat situ. nanya aku nanti. tapi mujur la pengawas yg baik hati tu cakap yg aku boleh je exam kt situ tapi sebagai calon menumpang.

berbalik kepada exam tadi. punya la susah soalan dia. aduh. sakit jiwa raga nk menjawabnya. aku tengok ada yg termenung masa jawab exam tu. terpesona dengan alam sekitar ataupun hanya sekadar nk isi masa lapang x dapat jawab soalan tu. masing masing buat hal sendiri...

soalan paper reading tu terdiri daripada beberapa article yg panjangnya dalam satu muka setengah. bagi aku agak panjang la article tu dengan ayat ayat berbunga dan perkataan yg pernah dilihat dan didengar. pilihan jawapan pun hampir sama dan agak confuse nk pilih yg mana. dengan masa hanya satu jam setengah, agak semput aku nk pilih jawapan yg sesuai tapi alhamdulillah sempat juga jawab kesemuanya.


nak jawab muet pun x la guna banyak buku macam ni. haha



paper satu lagi yg listening pun susah jugak. walaupun speaker tu dah habis kuat dipasangnya, still x paham dan x jelas apa yg orang tu cakap. aku dah lemah semangat dah time tu. akhirnya terpaksa la aku reka jawapan yg MAYBE hampir sama dengan apa yg dia cakap. aku punya la concentrate gila gila tapi last last, x dapat jugak. x pela. nk buat macam mane. yg penting aku dah berusaha. sekarang tinggal untuk aku bertawakal dan berdoa agar aku dapat Band 4 dan ke atas. tu matlamat aku sekarang. insya-Allah...


mesti korang pernah mimpi macam ni. haha




Thursday, November 11, 2010

cerita pasal UiTM Shah Alam


Assalamualaikum semua..


korang mesti pernah tertanya2 kan nape sepanjang aku dok kt uitm tu, aku x pernah sekali pun cerita pasal life aku kt sana? haha.sebenarnya aku mls nk menulis pasal life aku kt sana coz byk sgt benda yg terjadi time aku dok kt sana. pahit ada, manis pun ada. boleh dikatakan mmg byk sgt la.nk menulis pasal benda tu kena amik masa yg lama.lagipun aku masa sem dulu tu busy dgn assignment. kalau x busy aku tidur or kuar gi lain.pendek kata, ak kena concentrate la kalau nk menulis kt blog ni.

okay, so my first post pasal life aku kt sana is pasal roommate aku. kolej yg aku duduk time sem lepas ialah kolej mawar. kolej ni kira macam baru lagi kalau nk banding dgn kolej lain. roommate aku semua mmg sempoi ar. x de nk 'touching touching', tgn merayap nk amik brg org sesuka hati or buat mcm harta dia sndri. semua tu x de.haha. aku kira macam bersyukur gak la x de roommate mcm tu.

kt sana, budak asasi semua dpt sebilik empat org. okay la tu. mase hari first daftar dulu, aku x sangka plak bilik aku tu jauh. jauh macam dh nk hujung dunia. haha. bilik aku adalah 1A-02-17.



bersama adila zahiri. gambar ni diambil time last day kt sana. tgok muka pun masih ada kesan2 sun burn lagi.

masa aku sampai kt bilik tu, roommate aku dua org dah ada dah. dila dgn qila. dila atau nama sebenarnya nur 'adila bt zahiri ni asal temerloh, pahang. dia okay je.sempoi sempoi. layan lagu SOAD, pastu lame2 layan maher zain. ingat nk buat maher zain tu laki dia padahal dh ada munir.haha. jiwa dia berubah ubah. dari rock2 gitu, jd macam perempuan melayu terakhir. x sangka dia ni akn berubah menjadi wanita sejati.mase sampai dulu, aku ingatkan dia ni tomboy ke, pengkid ke.haha.tgok rambut macam laki, gaya kasar.hampir hampir tertukar identiti.haha.satu lagi pasal dila ni, kalau ada org x dikenali kacau nombor tepon kitaorg atau sengaja nk cari pasal dgn kitaorg, dila la orgnya yg akan back up kitaorg dgn kata katanya yg dpt membuatkan orang tu hampir menangis ketakutan.haha.kira ayat ayat dia ni ayat laser la.mmg best la kalau kena.tapi kalau kena kt diri sendiri, mahunya pergi menangis kt tepi dinding nanti.haha

sorang lagi ni yg nama qila or nama sebenarnya nur aqilah bt hamidon lain plak perangainya.qila ni asal kluang, johor.masa hari first day dulu tu, mak dia yg memperkenalkan dia kat kitaorang.aku pelik la jugak mula mula tapi aku layan je.haha.aku ingatkan dia ni mula mula seorang yg pendiam, tapi lama lama perangai dia yg sebenarnya menyerlah.haha.dia ni x la sesenyap yg aku sangka.bukannya jenis tanya sepatah, jawab sepatah.kusut la aku kalau dapat roommate mcm tu.haha.dia kelakar la jugak.kalau mintak tolong, dia okay je.masa mula mula dulu aku x bawak laptop.kira dalam bilik dulu dia sorang jela yg bawak laptop.so aku dulu dulu kalau nk online or buat assignment, aku pinjam laptop dia.kira baik la kan nk bagi pinjam.sesetengah orang susah nak bagi pinjam barang diaorang, even kat roommate sendiri.


me and qila at kfc seksyen 7.

yg sorang lagi ni namanya jijah or nama sebenarnya noor azizah bt mohd noor. dia ni masa first day dulu datang kejap je terus blah.katanya nk balik kem plkn dia balik.kitaorang semua pelik jugak ngan dia ni.asal dh masuk uitm tapi still nk sambung plkn? bukan ke dh dapat tawaran uni dah x payah gi plkn?tapi katanya nak habiskan jugak. sayang katanya.haha.tapi sayang pun ada maksud.bukan sayang nak tinggalkan plkn, tapi sayang nak tinggalkan pakwenya.haha. lantak kau la jijah.dah lama lepas tu dalam tengah2 bulan jun tu, baru la dia datang balik. siap mesej mesej aku lagi before dia balik tu, tanya pasal kelas and semuanya. semangat betul.alih alih time aku jumpa dia mase baru turun kereta depan pintu pagar mawar tu, tengok dia terhenjut henjut.,kaki dia kena simen rupanya.jatuh time main futsal kat plkn tu.mase aku tolong dia angkut barang gi bilik dulu, aku bual bual la dgn mak dia.mak dia alim.huhu.aku pun terkejut jugak time time dia sakit macam tu pun still puasa. katanya nak puasa tiga bulan berturut turut.aku pun x ingat puasa tu nazar or sunat je.aku pun macam, 'wow, minah ni biar betul nk puasa tiga bulan.alim macam mak dia.haha'. dia ni kalau gi kelas mesti pakai baju kurung or jubah.x penah pakai jeans or seluar biasa.kalau keluar gi jalan jalan baru pakai seluar, tu pun kadang kadang.aku x pernah jumpa orang macam ni.haha.pelik betul.


me and jijah otw nk pergi shopping.

so tu la serba sedikit kisah pasal roommate aku. kitaorang hidup sama sama dalam bilik yg sama lebih dari 4 bulan. macam macam dah kitaorang lalui. yg best, yg x best. semua ada. tapi satu je yg pasti, aku akan ingat korang sampai bila bila :)



aku tahu post ni x cukup nak cerita pasal kitaorang semua. so kalau ada masa free, aku akan tulis la pasal kitaorang lagi nanti.

Assalamualaikum...

Sunday, October 24, 2010

i want a new haircut!

assalamualaikum semua..hope you all are in the pink of health..haha..

aku sebenarnya nk sgt a new haircut.rambut aku dh semakin panjang rambut yg aku rebonding dulu dh x straight dh.so skrg aku tengah terfikir-fikir nk buat haircut ape ya.. (yg pasti kena rebonding balik rambut!) haha.tu wajib punya.so aku sekarang tgh dilema antara dua...



long silky straight hair yg memang mengancam gitu...



yg ini pun mcm 'hot' jugak. pheewitt!


so sekarang aku x tau nk decide nk buat yg mana.kalau buat yg bob cut,syg plak rambut aku kena potong.aku dh lama teringin nk simpan rambut panjang-panjang.dulu susah coz rambut aku dulu mcm wavy.susah nk jaga.sekarang bila dh rebonding, senang la nk jaga.x dela nk menggerbang sana sini.

tapi kalau tgok yg bob cut pun cantik jugak.agak mengancam di situ.boleh dikatakan 'hot' la jugak.nk kata ikut trend, x jugak aku rase.bagi aku lawa.huhu.

wargh!mcm mane ni? long silky straight hair yg mmg tampak ayu menawan atau pun bob cut yg sememangnya hot gitu?x dpt nk decide.haha. i gotta think it deeply.

p/s: aku x akan WARNAkan rambut aku.aku tau benda tu akan menghalang air utk mengalir kt rambut tu.ianya bukan najis.tp sesuatu yg boleh menjadikan mandi wajib dan wuduk kita X SAH.


Thursday, October 7, 2010

stress.

Stress by Mommyof4Ruggies
life is a little bit stressful when it comes to dealing with undesirable problem..and we just didn't know how to handle it, in the right way.

actually, i'm seldom facing these kind of situation as i never figured out how stress can make u be stressful.i always try to cheer up myself, or other people, to avoid stress.

but somehow,i have to admit,i did have my stressful time when it comes to study and relationship.yeah,gotta to admit, RELATIONSHIP.it's like, what the heck?

wanna know why?here is an example of how do i get really stressful in relationship:

date:18th july 2010.
i'll never forget those days where i cried my self out,so badly that i guessed it was the worst ever in my life. frankly, i never cry myself for a guy.i used to say, 'never cry for a guy'. but the things that happen at the moment do change me.those tears are eagerly wanna running through my cheeks, but i tried to hold it back. but i couldn't. i just couldn't...

i keep crying and crying till my eyes were like swollen, like i was being stung by the bees.gosh, u can described how ugly it is.my mom and my brothers were asking me what had happen to me but i just keep pretend that there was nothing happened.i'm just fine.i'm okay.i can take care of myself.

i keep blaming myself for what had happened.it was like, 'what's wrong with me?am i not pretty enough?was it my attitude?or is it something else?'

yeah,he broke up with me.maybe i don't know u well because we never meet before but somehow, u left me a great memories.yeah, memories from the strangers.weird...

u know how much i like u.but u turned me down, again. sometimes i feel like i'm being fooled by u.being used by u. i'm drowned into my own ocean...

thanks for the memories...it is such a great one.

it sucks,right?huh...now he left me wondering whether should i wait for him or just moving on to another person.haish.


Sunday, May 2, 2010

uh..

OMG!!!

why do my adrenaline rushing so fast through my body??i can feel it.

OMG!!!

at last.

APPEAR jgak.

:)

bye bye KB.hello SHAH ALAM

*semalam kuar ngn ain falihin,ummi sofiah dan syamizal husmad.ramai org kt kbmall.kinda sesak maybe.and thanks to syamizal coz jd drebar kitaorg.wink wink* ;p

ak dh check UPU.alhamdulillah ak dpt...


ASASI UNDANG-UNDANG di UiTM SHAH ALAM

and ak akn dftr pd 23rd MAY 10 which is 3 weeks from now.ak bersyukur sgt2 ak dpt ape yg mintak..

ak kinda excited kot..haha..x pela.shah alam dh dekat dh tu ngn umah abg2 ak.at least ad gak siblings ak yg dok sane.

tp ak x de la plak kwn2 yg same ngn ak.tp at least ad kak dila(though dh lame gile x jumpa).haha.

the time is sort of running out i guess.3 mggu lg.mesti byk brg kena beli*teringat time nk masuk MRSM dlu*haha.buy this,buy that.it's all about money baby!!!hoho.byk tol kena spend money nti.

so,living in shah alam,can i survive??hurm..let's see..just wait and see..


Thursday, April 22, 2010

comelnya



ohoohoho..innocentnye muka dia..
comel giler
tp bila dh besar ganas giler

anyway don't let this type of tiger species be extincted.they deserve to live in the place called earth.u can make a difference ;)

Sunday, April 18, 2010

long time no see

*lets go to gym.burn some calories.build some muscles.have flat abs.awesome legs.nice ass.*

maaf.tu hanye iklan utk seketika.

ok.ak dh lame x menulis.jari jemari ak x kehausan utk menulis.tp mlm ni mereka dipaksa utk menulis beberapa kerat ayat.

td ak pergi umah ain,buat cupcakes.excited giler.*mata masih melihat cupcakes yg berada di sebelah ak*

sygnye nk makan benda ni.sgt cute.haha.ak lemah tol bab2 benda yg cute2 ni.

actually ni first time ak wat cupcakes.kalu wat ngn besties lg syok.hoho.

ak mls nk mengupload gambar2nye kt sini.korg check out my fb sudah la ek.hoho

maaf la.kemalasan itu masih menguasai secara dominan di dlm diri ak,x lame nti,akn jd recessive la tu memandangkan masa hibernasi ak sudah hampir habis.cpt mase berlalu.

1-2 bulan nti ak maybe ssah nk bersenang-lenang lg.pyh utk menghadap fb,blog,youtube.yahoo. or pape website lg.agaga.

bolehkah ak hidup tanpa internet??owh no way.i bet u.

Thursday, April 15, 2010

dream on!!

dream on ida.
u won't get him.
that's the reality.



ouch,that's hurt.
-_-

Tuesday, April 13, 2010

i'm concern

sori kalu post ni akn menyinggung sape2
bkn nk jd kurang ajr or pape jela org nk fikir

td ak gi beli ais kt kedai runcit.ramai org.tua,muda,dewasa.
sume ad.pastu ad bdak skolah menengah(skola ptg or ponteng!!)
memandangkan mase tu dkt kul 12

budak tu mintak nk beli rokok sebtg
mak cik tu jual la kt dia
ak kt situ cam tercengang gak ar
coz ni first time kot bg ak dok dlm situasi mcm tu

i mean like...
bdk tu truly bwh 18
mane bleh jual utk diaorg ok!!

i guess patut la agknya gejala merokok kt skola or mane2 ni ssah nk bendung
i mean i'm concern about these people
masyarakat sndri pun wat x endah je ngn warning tu
ak tau mak cik tu nk cari sesen dua nk tanggung hidup kan
tp ntah ar..i'm kinda confused

anyway,i think student mase umur diaorg tu patut blaja
demi mase dpn diaorg.ilmu tu.
bkn blaja hisap rokok or benda yg x de faedah
kalu nk merokok sgt pun lps2 habis blaja la

ingat merokok tu nmpak COOL ar??
it's not ok.

Friday, April 9, 2010

i'm here

and here i am again
telling the moments of mine
the fingers are unstoppable
hunger for the truth
hunger to tell the world

the feelings
that dwelling in my heart
since long time ago
since i knew u
since everything started to be
so wrong
so cruel
against me

to me
the weak me
the pathetic me
the bad me
to every sides of me

i'd been pondered a lot
never tired of thinking
maybe this is the best for me
or maybe not

shall i wait till the time comes???
till the very right person comes
and knocks me heart again??
shall i wait and think twice
or just say YES at that very moment???

the world keep spinning me around
confusing me,persuading me
but i still could
resist those damn temptations

my journey is far way more
may i become stronger
to face all the obstacles ahead
for the consequences
in every actions i can take
for the risks i might look upon
for chances i shall grab
for the best of mine
in the future

for the past that i left
let the by gone be by gone
and some of the memories
that stick in my head
i just couldn't let them go

and i want u to know
u are the past that i couldn't let go
u are the pieces of my past
i couldn't forget u...




i'm still here,waiting with anticipation...

Wednesday, April 7, 2010

ME


ok
(lupakan sebentar bilik yg bersepah ini)
tumpukan pd ak
~i'm terribly missing u~

Tuesday, April 6, 2010

who just didn't fall in love with this scorching-hot-yet-innocent-face guy??
OMG.OMG.
i'm drowning into his brown eyes^^

ed weswick teramat hensem orgnya.
take that.
agagagaga.

Monday, April 5, 2010



nice pose
i like
thumbs up!!!


a new truth

enough is enough

nothin to say
just nk gtau yg...



AK AMAT TERASA HATI DGN TINDAKAN KORG
SUDAH LAMA PENDAM
SGT MENYAKITKAN HATI
APE KORG ANGGAP AK NI APA HAH???!!!
GRR....


ak sgt bengang skrg ok.
ak pendam dr dlu lg
cuma x gtau je

duhh.....


I'M SO HURT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, April 3, 2010

cry.down.loser.duhh.

ok.
so i burst into tears again.
no way.
i'm a strong girl.i'm a big girl.big girls don't cry.
yes way.
i can't bear it anymore..

dear mum,
i'm sorry for what i've done to u right now.i really didn't mean it.i guess i'm a little bit stress.mood swing.yes,pms.i know it's all my fault.those words and reactions were not i expected for me to say out loud.

i'm sorry i can't be the little daughter that u can always proud of.i'm not smart.i'm not pretty.
no guys want me.they even didn't catch a glance of me.yes,now i feel like i'm a loser.

u spoiled me.u filled all my need.u gave me all i want.but trust me mum.i love u the most.i really don't wanna lose u...i couldn't live without u.

i know,i'm not a really good daughter.yes,i do rebel sometimes.that's me.i couldn't control myself of being little bit more polite towards u.but i promise to u mum,i will change.i need to understand others' feelings and situations too.

i just need some time to dig out the new me.the new ME that u can love and be proud of more with greater sum.i lack some of values that u wished i had.i know.u just didn't tell me.

just wait and see,and i'll be the girl that u can say,"hey,that's my girl and i'm so proud of her".a girl that u so proud and u can show off to ur friends and family.

last but not least,i hope u will read this one day mum.i'll try my best to be what u want.













i have no place to express all my feelings that keep filling my heart continuosly.non stop.friends are not the best spot for me to tell things that i think not appropriate for others to know.boyfriend??what for??should i say..uh...never mind.it's just me and my blog.putriangsana just know how to listen to all my story.she's a good listener.i heart u..

Friday, April 2, 2010

kau pergi...

ak menerima berita yg agk mengejutkan dr kwn skolah rendah ak smlm.
kwn ak dh meninggal dunia due to accident.
innnalillahiwainnalillahirajiun...
ya Allah,korang bygkan lah perasaan ak mcm ne time tu
kwn ak tu namenye ashraf
dia accident dkt blkg pdg tembak dkt tangki air dlm kul 3-4 am gitu
abg ak ad gitau yg ad org accident kt situ tp ak x sangka org tu kwn ak sndri
arwah meninggal di tempat kejadian
walaupun kitaorg x rapat tp dia still kwn ak dlu

arwah masih muda lg
x sempat nk masuk u pun
namun sume tu dh takdir
maut dan ajal di tgn Allah
semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dlm golongan org2 yg beriman
amin...

may u rest in peace,my friend...
~1992-2010~


friends till die

time ak menulis ni ak tgh mendengar lagu BSB-SHOW ME THE MEANING OF BEING LONELY.rangkapnya "tell me why i can't be there when u are" mmg terlekat di dlm kepala otak ak skrg.lagu ni xde kaitan pun ngn ak.(ye ke?).mungkin fikiran itu yg memenuhi kepala otak kamu skrg.so biarkan ak membuat kamu semua tertanya2 dgn hal ini.lg syok.

anyway,tu bukan tujuan utama ak menulis kali ini.this time,ak nk tunjuk kpd korang semua my besties dr skola menengah sampai skrg.ya,mmg ak ad besties di MRSMKT tp biar ak tunjuk yg dekat SMKPC2 dulu.*sbnrnye ak xde gambar kitaorg berkumpul sama2*





mungkin korang tertanya2,mane dtg sorang mamat ni??well,dia pun geng ak gak ok.suke hati la org nk kata ape pun,ak syg mereka semua ok.they influences my life the most.kalu xde diaorg, x tau hidup ak mcm ne.KOSONG agaknye.pucat.lesi.putih.tidak menarik.tp bila ngn diarog.sume havoc.happening.kecoh.kepoh.giler2.x leh dok diam.ak suke mereka semua.they color my life.semua ngn perangai yg berlainan buat kami jd HEBAT*ok,skali skala nk berlagak gak*

ape yg buat ak bangga ngn geng2 ak ialah time kitaorg amik exam PMR tahun 07.bangga giler kot coz sume geng kitaorg dpt 8A's.STRAIGHT A'S beb.mmg gempak ok.so sad bila berpecah ikut haluan masing2.dua gi MRSMPC,dua kt MRSM BESUT n dua lg kt MRSMKT(including me).

but we're still in contact.slalu kuar utk merapatkan hubungan yg agk renggang since kitaorg berpecah.tp sorang dh pindah JB.tinggal 5 jela skrg.i'll be missing u,babe.

p/s:korang tgok la betapa sengalnye muka ak tu.mmg x leh blah.gambar ni diambil mase awl tahun 08.n korang akn perasan ak menulis ngn agk skema sket kali ni.ngahaha

Friday, March 26, 2010

merindui

flight MH 759
from ho chi minh city to kuala lumpur
boarding time 1610
seat number 19c
non-smoking area

teringat mase dlm flight.FA bg makanan.ad nasi goreng,satay ayam,jus oren,air mineral,fruitcake n ferrero roche.byk dh tu.mat salleh yg sebelah ak(bleh consider as pak cik)
sgt baik kot.dia bg ak ferrero roche.haha.pak cik is baik ok.;)

pak cik:would u like to take this(ferrero roche)??
ak:no,thanks*smiling*
pak cik:it's my pleasure if u take
ak:*hesitating*sure??well,thank u*smiling again*

ak rase pak cik tu org britain memandangkan accent dia agk british-english gitu.that's how a complete stranger treated me in that flight.pak cik tu sgt rajin membaca.ak rase dia baca novel 'the night ferry'.tp x sure la.
2 jam flight memang mati kutu ak dibuatnye.sgt boring..pandang luar,nampak sayap aeroplane.x de mood nk tgok.mata melilau dlm aeroplane.ramai mat salleh.agk2 diaorg mmg ske naik MAS kot.lg selesa..

p/s:ahh...just missing the last day vietnam.it was a great trip.it worth all the money to spend for.

NST



it's NST lorh
;)
thinking this idea was a great one
spread the love, people.

Monday, March 22, 2010

from vietnam with love



sbnrnye ak mls sesangat nk tulis psl gi vietnam ari tu.agk2 mls ak tahap sloth yg sgt comel itu.walaupun trip yg pendek tp byk pengalaman yg ak tau psl negara ni.kalu org tanye best x gi sane?ak akn jwb,"best!!x rugi gi sane."sesuai utk shopaholic mcm ak shopping n bargains brg kt sane.ngengenge.

tp mmg best le.org dia x la friendly sgt cam malaysian punye.COURTEOUS MALAYSIA.brg kt sane nk kate,murah,murah la gak.19000 vietnam dong(VND) same ngn USD 1@RM 3.50.kira cam jual beli dlm USD lg senang.x pening kpala.

kalo gi sane,mmg rambang mata.gi 3d2n pun x sempat nk explore kt kwsn tu.byk sgt brg yg sgt cantik.clothes,shoes,bags,flowers,accesesories,name it.mostly ape yg kita cari akn ad kt situ.hotel kitaorg sebelah je ngn pasar kt sane or diaorg pggil ben tanth.kira gi sorang2 pun x sesat la.

kt sane ad restoran halal tp mmg cekik darah btol.mknn pun ok2 je.kt restoran tu dia jual mknn malay food punye.

mlm2 lps penat shopping,online kt bilik internet yg ad kt hotel tu.free je.tp nk online facebook ssah gak ar.kena wat private search gitu.kt sana kerajaan dia x bg facebook.pelik gak tuh.kalu tanye org vietnam sure dia org x tau facebook tu menatang ape.spesies baru ke??haha.

ni antara words in vietnam yg ak tau sket2.ni ak blaja ngn driver dia yg sudi wat kelas bahasa dlm teksi otw nk ke airport.gelak sakan bila tau.mmg best ar.huhu. spelling ni ak agk2 je..
sing loyd-i'm sorry
em-pompuan
an-lelaki
nyum nyum-diskaun
dakwat-mahal
an u em-ily(i think la)
tap chung-ni biar ak ngn org yg phm bhasa vietnam jela yg tau.bahaya.haha

next time kalu sal trip ak ke vietnam 'pop up' dlm otak ak,akn ak jot down dlm blog ak terchenta ni.i heart u,my dearest n lovely blog;)